Online vergaderen en samenwerken

ONTDEK NU ONZE OPLOSSINGEN VOOR ONLINE VERGADEREN EN SAMENWERKEN!

Nu het coronavirus zich ook in ons land verspreidt, is de boodschap duidelijk: blijf zoveel mogelijk thuis, want dat kan levens redden. Bij Auvicom zijn we solidair met de voorschriften en adviezen van de overheid. Tegelijk willen we niet bij de pakken blijven zitten.

In deze nieuwsbrief vertellen we je graag meer over de mogelijkheden van online vergaderen. Want met de nieuwste audiovisuele oplossingen werk je virtueel samen alsof je in een zelfde ruimte zat. Alvast één goede manier om de economische schade van de crisis voor je organisatie te beperken!

Bij Auvicom verkopen én verhuren we verschillende producten. Een overzicht…

Lifesize is een virtueel vergaderplatform dat video, audio en web conferencing ondersteunt. Het werkt met apps voor iOS, Android, Windows en Mac, maar is evengoed bruikbaar via de belangrijkste webbrowsers.

Tijdelijk GRATIS gebruik van het videoplatform van Lifesize!
Naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus stelt Lifesize zijn online videoplatform de komende 6 maanden GRATIS ter beschikking, ongeacht het aantal accounts, meetings of de lengte van de meetings. Met deze tool kunnen tot 25 deelnemers met elkaar uitwisselen!

LifesizeGo is een erg eenvoudig, doorlopend GRATIS online platform voor groepsvideogesprekken van dezelfde leverancier. Gewoon even registreren en u zet in een mum van tijd een online videomeeting op voor maximaal 8 deelnemers.

Van o.a. Logitech, Polycom, Shure, Sennheiser en Crestron hebben we alle hardware in huis om beeld en geluid te capteren en real-time weer te geven, aangepast aan de omvang van de ruimte waarin dat gebeurt. Het gaat dan bijvoorbeeld om camera’s, microfoons, meetingprocessors en touchscreens.

Deze apparatuur laat toe elkaar te zien en te horen alsof iedereen in dezelfde ruimte zit. Bovendien kan je eenvoudig presentaties, websites en andere content delen met de aanwezigen en die, op basis van ieders feedback, meteen ook aanpassen. Het is trouwens ook mogelijk een specifieke spreker in de aandacht te plaatsen tijdens diens betoog. Zelfs dan kunnen deelnemers op elk moment hun vragen stellen en is een maximale interactie verzekerd.

Zoals aangegeven biedt Auvicom al deze producten, en nog veel meer, te koop én te huur aan. En uiteraard kan u rekenen op de nodige toelichting en ondersteuning van onze kant om er snel en vlot mee aan de slag te gaan. Dus als er al een moment is waarop het interessant is om op deze nieuwe technologieën over te stappen, is het nu wel.

AUVICOMS 8 GOUDEN TIPS VOOR EEN GESLAAGDE ONLINE VERGADERING!
1. Zorg voor een goede technische voorbereiding. Verken op voorhand hoe het platform werkt en check of camera, microfoon en speakers goed geïnstalleerd en ingesteld zijn. Vraag ook de deelnemers dat te doen.

2. Vraag de deelnemers 10 minuten voor de start van de meeting al in te loggen. Zo hebben jullie wat marge mochten er zich toch problemen voordoen.

3. Stuur op voorhand een agenda door en geef ev. een timing per agendapunt mee. Beperk de vergadering tot de vooropgestelde agenda. Online freewheelen leidt mogelijk tot chaos.

4. Vraag alle deelnemers zich maximaal op de meeting te focussen: sluit onnodige software af en leg die smartphone even weg.

5. Het helpt als je specifieke content tastbaar kan maken in een ondersteunende presentatie. Die kan je makkelijk delen met alle aanwezigen.

6. Vraag mensen maximaal voor een plekje in een rustige omgeving te kiezen. Is er ergens toch achtergrondlawaai, vraag de deelnemers in kwestie dan hun microfoon enkel in te schakelen als ze willen spreken.

7. Zet bij voorkeur de camera aan: mensen werken beter samen als ze elkaar zien. Voel je echter niet bekeken en wees jezelf!

8. Maak een opname van de meeting en stel ze achteraf ter beschikking van eventuele afwezigen, maar ook van de deelnemers.

Veel succes!
En verzorg u goed.